Subota, 9 Decembra

KONJUH TRAIL & RUN: Nekoliko stotina takmičara i rekreativaca

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Prostor Zaštićenog pejzaža „Konjuh“ i ove godine okupio je nekoliko stotina trkača i rekreativaca koji su uzeli učešće u jedinstvenom sportsko-rekreativnom događaju „KONJUH TRAIL & RUN“.

Događaj treću godinu zaredom organizuje Atletsko rekreativni klub Banovići i ima za cilj da se pored trail i klasičnog trčanja promovišu prirodne ljepote planine Konjuh i turistički potencijali općine Banovići. On se po prvi put sastojao od dvije utrke.

(Izvor: Zaštićeni pejzaž Konjuh)

Pored standardne „Konjuh 5K Run“ – utrke na 5 km, premijerno se trčala i  „Konjuh Trail“ utrka u dužini od 13,5 kilometara. Emir Hastor (Goražde) u muškoj i Ana Lukić (Beograd) u ženskoj kategoriji pobjednici su trećeg izdanja utrke “Konjuh 5K Run“, a premijernog izdanja „Konjuh Trail“ utrke Beograđani Ivan Dlačić i Aleksandra Lazić.

Ovo je još jedna u nizu manifestacija čiji je generalni pokrovitelj bila općina Banovići. Rječ je o trećoj manifestaciji međunarodnog karaktera koja se pod pokrovitelstvom Općine organizuje od početka godine (uz književne susrete „Lejla Avdić“ i Međunarodnu smotru naučno-tehničkog stvaralaštva, 6. maja). Konjuh Trai & Run utrku podržali su i RMU Banovići i JU Zaštićeni pejzaž „Konjuh“, saopćili su organizatori.

(Izvor: Zaštićeni pejzaž Konjuh)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.