Subota, 9 Decembra

KO SDP Tuzla: SDA trideset godina u saobraćajnoj blokadi drži Tuzlu i Tuzlanski kanton

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Kantonalni odbor SDP-a TK oglasio se saopćenjem za javnost povodom nedavne posjete potpredsjednika FBiH Refika Lende Tuzlanskom kantonu.

“Deklarativna posjeta potpredsjednika Federacije BiH gospodina Refika Lende Tuzlanskom kantonu bila je u suštini prilika za stranačko savjetovanje u Živinicama. Istoj ne bi ni pridavali pažnju (jer se očigledno radilo o sastanku SDA u prostorijama Vlade TK) da potpredsjednik FBiH, gospodin Lendo i premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić ne iskazaše naknadnu pamet oko putne blokade u kojoj se nalazimo. U kojoj nas upravo SDA držala punih 30 godina”, naveli su.

Dalje su naveli da je općepoznato da je Vlada Federacije BiH na čelu sa premijerom Nerminom Nikšićem, u vrh prioriteta stavila upravo putnu deblokadu Tuzlanskog kantona.

“Podsjećamo ih da je upravo SDA, 30 godina građane Tuzlanskog kantona držala u putnoj blokadi, bez ijednog metra brze ceste ili autoputa. Na taj način ste takođe uveliko usporavali privredni razvoj najmnogoljudnijeg Kantona u FBiH”, navode iz SDP-a.

Na kraju su istakli da se SDA-ovci nisu osvrtali ni na činjenice ni na političke stavove najvišeg zakonodavnog tijela, Skupštine TK koja je u više navrata donosila brojne deklaracije pozivajući bivšeg premijera FBiH da se sjeti i svog “rodnog kraja” i planira ulaganja s ciljem putne deblokade.

“Osam godina ste ignorisali interese građana TK i potpuno je degutantno i pomisliti kako ste sada tome posvećeni”, saopćeno je iz KO SDP Tuzla.

(Izvor: Saopćenje)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.