Petak, Decembar 9

Izabrani delegati iz Skupštine TK u Dom naroda Federalnog parlamenta

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

U nastavku konstituirajuće sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona izabrani su delegati za Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine. Izbor je obavljen tajnim glasanjem.

Iz Kluba Bošnjaka izabrani su sljedeći delegati: Muamer Zukić (SDA), Izen Hajdarević (NiP), Senad Alić (PDA-nezavisni), Dževad Hadžić (SDP), dok će zbog istog broja glasova žrijebom biti odlučeno hoće li kao peti delegat biti Damir Šišić (SDA) ili Asmir Hasić (SZBiH).

Iz Kluba Hrvata bira se jedan delegat, a žrijeb će odlučiti hoće li to biti Vedrana Petrović (SDP) ili Boris Krešić (DF).

Iz Kluba Srba delegati će biti Žarko Vujović (DF) i Slađan Ilić (SDP).

Centralna izborna komisija BiH će odrediti trećeg delegata iz Kluba Srba, a iz reda ostalih delegat je Sandra Imširović (DF) koja je bila i jedini kandidat.

Procedura izbora delegata iz Skupštine TK u Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine bit će okončana nakon što Centralna izborna komisija BiH potvrdi imenovanja.

(Izvor: FENA)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.