Subota, 10 Juna

Grad Tuzla bi uskoro mogao dobiti Zdravstveni savjet: Stepenica više za transparentnost rada Doma zdravlja Tuzla

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Akcija Karton revolucije pokazuje prve rezultate. Desila se smjena u menadžmentu Doma zdravlja Tuzla a iz Gradske uprave dobili su obećanje da će formiranje Zdravstvenog savjeta biti na dnevnom redu jedne od narednih sjednica Gradskog vijeća.

Autor: N. Š. K.

Na čelu Doma zdravlja „Dr. Mustafa Šehović“, 31. marta došlo je do smjene, kada je Upravni odbor odlučio imenovati v.d. direktora Samira Mačkovića te odlučio ne produži mandat bivšem direktoru Suadu Bijediću. Podsjetimo, iz Karton revolucije pokrenuli su incijativu za smjenu Bijedića tvrdeći da zakonski duže od dva mandata ne može biti na čelu zdravstvene ustanove, te zatražili i smjenu kompletnog Upravnog odbora jer su propustili da na vrijeme imenuju novog direktora.

Vezani tekstovi:

Doktor Suad Bijedić više nije direktor Doma zdravlja Tuzla

„Češlja“ li inspekcija dokumentaciju Doma zdravlja Tuzla?

Nema odgovora direktora Doma zdravlja Tuzla na zahtjev za njegovu smjenu upućen iz Karton revolucije

Jedan od zahtjeva iz Karton revolucije bio je i formiranje Zdravstvenog savjeta Grada Tuzla, tijela koje bi rad Doma zdravlja Tuzla učinilo transparentnijim.

Iz karton revolucije kažu da su nakon sastanka ( 4. aprila) sa predstavnicima Gradske uprave, gradonačelnikom Zijadom Lugavićem, šefovima službi i v.d direktorom Doma zdravlja Tuzla, Samirom Mačkovićem dobili obećanja da će formiranje Zdravstvenog savjeta u Gradu Tuzla biti na dnevnom redu jedne od narednih sjednica Gradskog vijeća.

„Kabinet gradonačelnika će pripremiti za Gradsko vijeće inicijativu za formiranje zdravstvenog savjeta. Tuzla će dobiti tijelo koje će u budućnosti nadgledati rad Doma zdravlja Tuzla. To znači da će se ispuniti jedan od zahtjeva građana. Pomno ćemo pratiti tok formiranja ovog tijela. Na ovaj način gradonačelnik Tuzle g. Zijad Lugavić će ispuniti ono što je u njegovoj nadležnosti i stati na stranu građana. To je važno da trenutno prepoznamo svi kao pozitivnu stvar“, kazali su iz Karton revolucije uz zahvalu gradonačelniku na ovom potezu.  

„Od zahtjeva za smjenu (preostala dva) člana Upravnog odbora nećemo odustati! Sa inicijativom ćemo ići prema Gradskom vijeću Tuzla i o tome ćemo vas naknadno obavijestiti s obzirom da prema zaključcima sa sastanka to nije u nadležnosti Gradske uprave“, kazali su.

Također su dobili informaciju, da će konkurs za novog direktora Doma zdravlja Tuzla uskoro biti raspisan.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.