Subota, 9 Decembra

FHMZ: Od ponoći obilne padavine, moguća pojava bujica i klizišta

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

Na temelju dostupnih meteoroloških, hidroloških prognoza i raspoloživih platformi uključujući EFAS, iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda ponovo upozoravaju na moguće pojave bujica i klizištima, usljed padavina koje se očekuju.

Prema meteorološkoj prognozi u danima vikenda na području Federacije BiH se očekuju obilnije padavine, lokalno jakog intenziteta tako da postoji mogućnost pojave bujičnih poplava. Prognoza se odnosi na cijelu Federaciju BiH a nešto ugroženija su područja na zapadu i sjeverozapadu Bosne i području Hercegovine.

Očekivani početak događaja je 22/23. 09. 2023. godine a očekivani vrh vodnog vala: 23. 09. 2023. godine, saopćeno je iz FHMZ.

Napominju da za vodotoke koji su pod vještačkim utjecajima nije moguće dati pouzdanu prognozu.

(Izvor: Kantonalna uprava civilne zaštite Tuzla)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.