Subota, 10 Juna

Doktor Suad Bijedić više nije direktor Doma zdravlja Tuzla

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Upravni odbor Doma zdravlja Tuzla 24. marta odlučio je imenovati vršioca dužnosti do imenovanja novog direktora, nakon što je sadašnjem direktoru Suadu Bijediću istekao drugi mandat na čelu ove zdravstvene ustanove.

Autor: Nermina Šunj Kušljugić

Doktor Suad Bijedić više nije direktor Doma zdravlja „Dr. Mustafa Šehović“ Tuzla, potvrdio je to za Megafon portparol Adis Nišić. Odlučeno je to na sjednici Upravnog odbora održanoj u petak 24. marta, kada je donesena odluka da Bijediću neće biti produžen mandat.

„Nemam nikakvu službenu obavijest, održana je sjednica Upravnog odbora, bit će imenovan vršilac dužnosti do imenovanja novog direktora i to je jedino što mogu reći“, kazao je Nišić.

Vezani tekstovi:

„Češlja“ li inspekcija dokumentaciju Doma zdravlja Tuzla?

Nema odgovora direktora Doma zdravlja Tuzla na zahtjev za njegovu smjenu upućen iz Karton revolucije

Odluci UO Doma zdravlja Tuzla je prethodila višemjesečna borba aktivista Karton revolucije, koji su najprije upozorili i menadžment Doma zdravlja i javnost da je Bijediću istekao drugi mandat 7. februara 2023. godine a da prema važećim propisima više ne može biti direktor. Također su upozorili na činjenicu da u Domu zdravlja kasne sa raspisivanjem konkursa za novog direktora, što su bili dužni učiniti šest mjeseci prije nego je aktuelnom direktoru istekao mandat.

Iz Karton revolucije zatražili su i smjenu Upravnog odbora jer su učinjeni propusti u procedurama a kako je ranije za Megafon kazao Adi Selman iz Karton revolucije, i u slučaju da Bijedić bude smijenjen ili podnese ostavku, neće odustati od zahtjeva da bude smijenjen kompletan Upravni odbor Doma zdravlja Tuzla.

Tekstove Megafona dozvoljeno je preuzimati uz obavezno navođenje izvora i autora sadržaja.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.