Subota, 9 Decembra

Danas prva sjednica novoimenovane Vlade FBiH

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Novoimenovana Vlada Federacije BiH preuzela je danas dužnost na zajedničkom sastanku održanom u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu 3. maja. Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić predvodio je preuzimanje dužnosti, a sastanku su prisustvovali novoimenovani i dosadašnji članovi Vlade Federacije BiH.

– Period koji je pred nama bit će obilježen reformskim procesima. Siguran sam da ćemo raditi kao tim i napraviti iskorake. Zahvaljujem se svima iz prethodnog saziva Vlade. Ambijent u kojem su radili nije bio povoljan i imamo razumijevanje. Mi trebamo da se bavimo onim što je pred nama – kazao je tokom zajedničkog sastanka premijer Nikšić, te je dodao da će Vlada biti otvorena za konstruktivnu  saradnju.

Dosadašnji zamjenici premijera Federacije BiH i federalni ministri, Jelka Milićević i Vesko Drljača, te dosadašnji ministri koji su danas prisustvovali zajedničkom sastanku zaželjeli su uspješan rad novom sazivu Vlade Federacije BiH, te istakli da će biti na raspolaganju za pomoć.

Nakon zajedničkog, održan je i prvi radno-konsultativni sastanak novoimenovane Vlade Federacije BiH. Tom prilikom je zakazano održavanje prve sjednice novog saziva Vlade Federacije BiH za sutra u Sarajevu.

Podsjetimo, na 6. vanrednoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH 28. aprila ove godine potvrđeno je imenovanje Vlade Federacije BiH i donesena Odluka o imenovanju premijera/predsjednika Vlade, zamjenika premijera/predsjednika Vlade i ministara u Vladi Federacije BiH.

To su premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, zamjenik premijera i federalni ministar finansija Toni Kraljević, zamjenik premijera i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta  Vojin Mijatović, te federalni ministri unutrašnjih poslova Ramo Isak, pravde Vedran Škobić,  energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić, prometa i komunikacija Andrijana Katić, rada i socijalne politike Adnan Delić, za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Nedžad Lokmić, raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar, zdravstva Nediljko Rimac, obrazovanja i nauke Jasna Duraković, kulture i sporta Sanja Vlaisavljević, trgovine Amir Hasičević, prostornog uređenja  Željko Nedić, poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić, okoliša i turizma Nasiha Pozder.

(Izvor: Vlada FBiH)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.