Subota, 9 Decembra

Čestitka premijera Nikšića: Prvi maj je i podsjetnik na važnost unapređenja položaja radnika u našoj zemlji

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Novoimenovani premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, u svoje i uime Vlade Federacije BiH, povodom Prvog maja, Međunarodnog praznika rada, uputio je čestitku, u kojoj je izrazio želju da se poštuje dostojanstvo svakog radnika, te unaprijede uslovi rada, kao i životni standard građana.

– Prvi maj ujedno je i podsjetnik na važnost unapređenja položaja radnika u našoj zemlji.

Neka nam ovaj praznik bude dodatni podstrek na putu jačanja radničkih prava, sigurnosti na radnom mjestu, te stvaranja boljih uslova rada, ali i pravednog i poštenog sistema plaća.

Pred nama je period u kojem trebamo zajedno raditi kako bi osigurali uslove za nova radna mjesta, posebno mladim ljudima, te poboljšali životni standard svakog građanina.

To je jedan od prioriteta u radu nove Vlade Federacije BiH i nemam sumnje da ćemo prve rezultate uskoro postići.

Uz zahvalnost svima koji svojim trudom i zalaganjem naše društvo čine prosperitetnim i ljepšim mjestom za život, svim građankama i građanima Bosne i Hercegovine želim sretan Praznik rada – navodi se u prvomajskoj čestitki premijera Nikšića.

(Izvor: Press Vlade FBiH)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.